Binnen vijf jaar gaat tablet PC voorbij

Verkoop tablet stijgt

De markt voor PC’s verandert de komende vijf jaar drastisch. De verkoop van tablets zoals iPad is over vijf jaar vermoedelijk groter dan de verkoop van netbooks en desktops.
Verschillende Amerikaanse media melden dit naar aanleiding van onderzoek door Forrester Research.
Steve Ballmer van Microsoft zei in een interview dat hij verwacht dat PC’s en laptops niet verdwijnen door de komst van de tabletcomputer. Steve Jobs van Apple maakte echter vlak daarvoor bekend dat hij verwacht dat de tablet de markt tezijnertijd gaat overnemen.

De cijfers van het onderzoeksbureau tonen nu aan dat de verwachting is dat er in 2015 bijna 20,5 miljoen tabletcomputers zullen worden verkocht in Amerika. Dit jaar ligt de geschatte verkoop op 3,5 miljoen. Volgens Forrester Research zijn in 2015 de tabletcomputers bovendien verantwoordelijk voor bijna een kwart van de totale verkoop van PC’s.
Verwacht wordt dat in hetzelfde jaar de verkoop van desktops zakt tot 15,7 miljoen verkochte exemplaren, bijna 5 miljoen minder dan de verwachting voor tabletcomputers. Vooral de verkoop van netbooks ondervindt van de opkomst van de tabletcomputer. “Netbooks hebben een zelfde soort functie als tabletcomputers. Je pakt hem makkelijk mee en gaat ermee aan de slag”, aldus Forrester Research analist Rotman Epps. Verwacht wordt dat er binnen twee jaar meer tablets worden verkocht dan netbooks.

Ook Microsoft kan, ondanks de grote populariteit van de iPad van Apple en de groeiende behoefte naar andere besturingssystemen naast Windows, slagen in de verkoop van tablets. Dat stelt David Daoud, een analist van onderzoeksbureau IDC. Volgens Daoud heeft Microsoft in het verleden vaker bewezen goed te kunnen anticiperen op veranderingen op markten. Hij verwacht dat het bedrijf met een goede strategie komt om alsnog mee te doen op de tabletmarkt. 

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.