Apple vecht gebruik naam Appstore door Amazon aan

Bloomberg laat weten dat Apple inmiddels een dagvaarding heeft verzonden naar Amazon wegens het gebruik van het woord “App Store”. Apple heeft de zaak aangespannen op 18 Maart en en vraagt in een kort geding de rechter dat Amazon onmiddellijk moet stoppen met het gebruik van het woord “App Store.

“Amazon has begun improperly using Apple’s App Store mark in connection with Amazon’s mobile software developer program,” Apple said in the complaint. Amazon also plans to use the name with a mobile software download service, the complaint states.

Amazon heeft onlangs haar eigen marktplaats opgezet voor Android apps en noemt dit de Amazon Appstore.

Apple heeft in 2008 al patent gevraagd op de term “App Store” en dat werd in 2010 toegewezen. Microsoft heeft bezwaar aangetekend tegen de toekenning met als claim dat de naam te algemeen is. Apple voert daar ook verweer tegen. Apple zegt dat ze meerdere keren met Amazon contact hebben gezocht maar dat er geen reactie uit het kamp van Amazon komt. 

Te vinden in: Apple, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.