ING Bank blokkeert rekening iPad oplichter, Goudse Politie laks

De iPad-oplichter die van vermoedelijk honderden consumenten geld heeft ontvangen voor een niet-bestaande iPad-aanbieding, zou gebruik hebben gemaakt van een rekening bij de ING Bank. De bankrekening zou inmiddels zijn geblokkeerd door de ING Bank.

Dat meldt De Telegraaf woensdag. Als verdachte noemt de krant Daniël W. uit Utrecht. De man is vooralsnog spoorloos, maar de ING Bank zou zijn banktegoed hebben bevroren. Onduidelijk is of er nog geld van gedupeerden op de rekening staat.

Maandagavond werd er een vermoedelijke oplichting geconstateerd op de Telzone.nl-webshop. Op de site werd voor 369 euro een iPad 16GB + 3G aangeboden.

Volgens de politie in Gouda, die de fraudezaak in onderzoek heeft, zijn er diverse aanwijzingen dat klanten die op Telzone hebben betaald, zijn opgelicht. Zo zou het bedrijf niet over een KvK-inschrijving beschikken. De KvK-informatie die op de webshop stond, was afkomstig van Eurofiber, een bedrijf waar Telzone ten onrechte claimde deel van uit te maken. Er is op dit moment ook grote kritiek op de politie omdat de bouwer van de website de politie op tijd getipt heeft en de politie veel te laat in actie kwam. De Goudse politie heeft sowieso al een slechte staat van dienst, dit kan er ook nog wel bij.

Bron: Telegraaf, Tweakers

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws, Opzienbarend
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.