Rumor:iPad 3 nog dit jaar op komst?

Op internet circuleren op dit moment de wildste verhalen. De iPad 2 is nog niet eens gelanceerd, sterker nog: nog niet eens aangekondigd zelfs. Nu komen vandaag er allerlei geruchten dat Apple de release cyclus wil versnellen.

Apple staat er om bekend dat ze elk jaar haar producten vernieuwd en wel meestal op hetzelfde moment. Bijvoorbeeld iPods in September, Macbooks in Maart en de iPhone in Juni. De iPad werd in April gelanceerd vorig jaar. Nu ziet Apple ook in dat het commercieel aantrekkelijker zou kunnen zijn om een nieuw product aan het eind van het jaar te introduceren.

Dat zou dus kunnen betekenen dat de iPad 2 een soort “refreshment” van de iPad 1 zou kunnen betekenen en dat de iPad 3 als verrassing aan het eind van het jaar kan komen met bijvoorbeeld een ander beeldscherm (lees met hogere resolutie)

Dit alles is aangezwengeld door verhalen van Daring Fireball – Blogger John Gruber. John heeft het vaak bij het goede eind en gelooft dat dit bij Apple het geval zal zijn. Harde bewijzen ervoor heeft hij niet. Gruber denkt dat de iPad 3 wel eens bij het iPod evenement in september aangekondigd zou kunnen gaan worden.

Hij denkt overigens niet dat het een hele nieuwe iPad is die de iPad 2-modellen zal vervangen, maar meer zoiets als een “iPad 2.5″, “iPad 2 HD” of “iPad 2 Pro”, een “higher-end” model dat zich bovenaan de iPad-productfamilie bevindt. Hij stelt dat deze iPad mogelijk wel een scherm met een hogere resolutie heeft, zoals verschillende geruchten de afgelopen tijd meldden. Hij zegt weliswaar zeer zeker te zijn dat de iPad 2 geen retina display heeft, maar die zekerheid heeft hij niet over een tweede iPad-model in 2011, zo stelt hij. Als onderbouwing hiervoor haalt hij opmerkingen van Apple COO Tim Cook aan, die stelde dat Apple 4 miljard dollar in componenten heeft geïnvesteerd. Welke dat zijn is niet duidelijk, maar Gruber denkt dat het gaat om touchscreens bedoeld voor de 3e generatie iPad.

Maar we zijn er nog niet want vervolgens komt de website Techcrunch met het verhaal dat Apple aan het eind van het jaar met een “grote verrassing” gaat komen en zij weten zeker, bij monde van Techcrunch’s MG Siegler dat het om een iPad verrassing zal gaan. Aangezien de iPad 2 er dan al lang moet zijn, concluderen ook zij dat wellicht aan het eind van het jaar de iPad 3 een feit zal zijn.

Wat denken jullie hiervan?

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws, Rumor
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.