Providers in Nederland aan de microsim

28 mei leverbaar bij T-Mobile

Alle Nederlandse providers gaan microsimkaarten leveren. De microsim is de opvolger van de grotere simkaart. Er zijn nog maar weinig apparaten waarvan bekend is dat ze met een microsim werken: alleen de iPad en volgende iPhone.

T-Mobile, de exclusieve leverancier van de huidige iPhone in Nederland, zal vanaf 28 mei de microsim kunnen leveren, zo maakt de provider in een persbericht bekend. “De verwachting is dat steeds meer devices gemaakt zullen worden op dit nieuwe formaat. Voor klanten die hun microsim willen gebruiken in een device waarvoor het oude formaat simkaart nodig is, zijn adapters beschikbaar.”

Het is de eerste keer dat een Nederlandse provider een datum noemt. Die datum lijkt niet toevallig; 28 mei valt samen met de release van de iPad 3G in diverse Europese landen. De iPad is het eerste stuk elektronica dat via een microsim toegang tot 3g-netwerken heeft. De volgende iPhone zou eveneens met een microsim werken.

T-Mobile is de laatste van de Nederlandse providers die aankondigt microsims te gaan leveren. Eerder werd al duidelijk dat Vodafone en KPN eveneens met de kleinere simkaarten gaan werken. In België gaan Mobistar, Proximus en Base eveneens microsimkaarten leveren. Ook mvno Mobile Vikings zal dat waarschijnlijk gaan doen.

Behalve Apple is er nog geen elektronicafabrikant die heeft aangekondigd met de kleinere simkaarten te gaan werken, al ligt het wel voor de hand dat het gaat gebeuren. Een microsim doet hetzelfde als een simkaart, maar is veel kleiner; in plaats van 25mm meet de microsim de helft daarvan.

bron:tmobile/tweakers 

Te vinden in: iPad, Nieuws, Operators
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.