Rumor: iPad 2 geen Retina, geen SD slot

Volgens een recent verslag van analyst Ming-Chi Kuo van Concord Securities zal de iPad 2 er als volgt gaan uit zien. De analisten hebben grondig uitgezocht wat er nou wel waar is van de geruchten en wat niet.

De analist denkt dat de iPad 2 geen Retina scherm zal hebben en dus niet de gehoopte 2048×1536 beeldpunten zal gaan gebruiken. Kuo verwacht dat de iPad 2 gewoon de standaard 1024×768 zal blijven ondersteunen zoals dat nu ook get geval is.

De reden dat Apple (nog) niet voor een ander scherm kiest heeft puur te maken met beschikbaarheid. Er is op dit moment te weinig capaciteit voor handen om op grote schaal Retina schermen te maken. De iPad 2 heeft daarentegen wel een paar verbeteringen in petto voor het scherm. Die verbeteringen zul je moeten zoeken in de zin van een anti-spiegel coating over het display, zoals die te zien is in Amazon’s Kindle anti-iPad commercials. Tenslotte zal het scherm een stukje dunner worden.

Goed te weten is dat de analist verwacht dat de iPad 2 een snellere processor zal hebben, meer RAM en een sneller grafische verwerkingschip. Men verwacht dat Apple de tablet gaat versturen met de nieuwe ARM Cortex-A9 dual core processor en  Imagination’s SGX543 dual core GPU en maar liefst 512 MB RAM. Dat is net zoveel als de iPhone 4 heeft. De huidige iPad heeft “slechts” 256 MB.  Door toepassing van de nieuwe SGX543 GPU verwacht Kuo dat de iPad 2 ongeveer 2 tot 3 keer zo snel zal zijn in vergelijking met de iPhone 4.

Tenslotte maakt het verslag melding van de camera’s. Deze camera’s zullen naar vewachting identiek zijn aan de camera’s zoals die nu te vinden zijn in de iPod touch. Dat betekent dus dat het geen hoge resolutie camera’s zijn maar slechts een 0,7 megapixel VGA camera aan de voorzijde en een 1 megapixel camera aan de achterzijde van de iPad 2.

Hoe juist Kuo met zijn rapport is, weten we snel….

Via: MacStories.net

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws, Rumor
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.