Maximaal 5 euro per App?

Tweakers.net doet zelf onderzoek

Nederlandse iPad-bezitters willen maximaal vijf euro betalen voor een app voor op hun tablet. Dat blijkt uit een enquête onder 104 iPad-bezitters, die Tweakers.net hield voor de zaterdag gepubliceerde review van het nieuwe Apple-gadget.

Ongeveer 60 procent van de iPad-bezitters zegt in de vragenronde maximaal vijf euro uit te willen trekken voor een app. Slechts vier procent van de ondervraagden zegt meer dan een tientje uit te willen geven. Veel iPad-applicaties hebben een hoge prijs. Zo kost een app om Formule 1-races live te volgen 35 dollar. Veel iPad-apps zijn bovendien duurder dan de iPhone-versies.

Ondanks de hoge prijs van applicaties overwegen maar weinig iPad-bezitters een jailbreak: slechts vier procent wil zijn tablet kraken om het te kunnen voorzien van applicaties en functionaliteit die Apple niet toestaat. Drie van de vier potentiële jailbreakers doet dat om het betalen voor applicaties te voorkomen.

De wifi-ontvangst op de iPad heeft op diverse internetfora tot veel klachten geleid, maar Nederlandse iPad-bezitters herkennen zich niet in die klachten: 83 procent geeft de wifi-ontvangst een voldoende. Toch is niet iedereen tevreden: één ondervraagde zette de wifi-ontvangst bij de belangrijkste minpunten van de tablet van Apple.

Tweakers.net deed het onderzoek naar aanleiding van de review van de Apple iPad. Veel resultaten zijn opgenomen in de review. Aan het onderzoek deden 104 Nederlandse iPad-bezitters mee. Het is onbekend hoeveel Nederlanders momenteel de Apple-tablet in bezit hebben. Het is de eerste enquête onder iPad-bezitters in Nederland.

Bron: Tweakers.net 

Te vinden in: Apple, Apps, iPad, Nieuws, Opzienbarend
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.