Weer een iPad kloon

Chinese Copy-Cat aan het werk

Een onbekende Chinese hardwarefabrikant heeft een iPad-kloon uitgebracht die op Googles mobiele OS Android 1.5 draait. De Apad zou voorzien zijn van een 600MHz ARM-processor en over een 7″-touchscreen beschikken.

De Apad, die wordt aangeboden op de website MadeInChina.com, lijkt als twee druppels water op de iPad van Apple. De tablet is volgens de specificaties voorzien van een 7″-touchscreen met een resolutie van 800×480 pixels. Als processor is gekozen voor een 600MHz Rockchip 2808a-processor, terwijl de Apad verder is uitgerust met 128MB werkgeheugen. Standaard beschikt de tablet over 4GB interne flashopslag, maar door de ingebouwde kaartlezer kan de opslagcapaciteit vergroot worden met maximaal 16GB.

De iPad-kloon kan niet communiceren via 3g, maar is wel voorzien van 802.11g-wifi. Ook zou een accelerometer en een gps-module zijn ingebouwd. Verder heeft de Apad een webcam, een microfoon, een mini usb 2.0-aansluiting en een minijack-hoofdtelefoonuitgang. De tablet draait volgens de fabrikant op Android 1.5 en zou in de nabije toekomst een update moeten krijgen naar Android 2.1. Naast de Chrome-browser en Google Maps zou de 332 gram wegende tablet ook overweg kunnen met 720p hd-bestanden in mkv-containers. De iPad-kloon is vooralsnog alleen in China verkrijgbaar met een prijskaartje van 210 dollar.

Bron: Tweakers 

Te vinden in: Hardware, iPad, Opzienbarend
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.