Kleine iPad op komst?

Wellicht toch een kleiner model in aantocht.

Apple zou plannen hebben om een kleinere versie van zijn iPad te ontwikkelen. De fabrikant zou ernaar streven deze begin 2011 uit te brengen. Het mogelijk in aantocht zijnde apparaat zou meer op lezen en minder op tekstinvoer zijn gericht.

De kleinere iPad zou een schermdiagonaal van 5 tot 7 inch krijgen, claimt Digitimes Research, dat zich beroept op bronnen bij componentenfabrikanten. Daarmee zou de tablet een positie innemen tussen de huidige iPad, die een 9″-scherm heeft, en de iPhone met zijn 3,5″-scherm. Apple zou naar verluidt streven naar een adviesprijs die lager ligt dan 400 dollar.

Met een kleinere variant van de iPad zou Apple gebruikers willen aanspreken die het apparaat vooral willen gebruiken om te lezen en het weinig denken te gaan gebruiken voor het invoeren van tekst. De meeste tablets die fabrikanten hebben aangekondigd, hebben schermdiagonalen tussen de 8,9 en 10,1 inch. E-readers hebben vaak wel een scherm met een vergelijkbare grootte als de mogelijk in aantocht zijnde kleine iPad. Zo hebben de readers van Samsung en Sony een schermdiagonaal van 6 inch.

Overigens kunnen er bij de betrouwbaarheid van het bericht kanttekeningen worden geplaatst: Digitimes meldde in november vorig jaar dat Apple in de tweede helft van 2010 met twee tablets zou komen: een met 9,7″-oledscherm en een met 10,6″-lcd.

Bron: Digitimes/tweakers

Te vinden in: Apple, iPad, Rumor
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.