Release iPad Europa Uitgesteld

1 Maand uitstel voor Euro-iPad.

Apple stelt de Europese release van de iPad uit. Volgens het bedrijf is de vraag in de VS veel hoger uitgevallen dan aanvankelijk gedacht. De internationale introductie zal nu eind mei plaatsvinden. Over een release in de Benelux is nog altijd niets bekend.

“Hoewel we in de eerste week na de release al meer dan 500.000 iPads geleverd hebben, is de vraag veel hoger dan we hadden voorspeld”, meldt Apple. De fabrikant geeft ook aan al veel bestellingen te hebben ontvangen voor de 3G-variant van de iPad, die vanaf eind april wordt uitgeleverd.

Vanwege de grote vraag in de VS is de internationale release nu van van eind april naar eind mei uitgesteld, zegt Apple. Vanaf maandag 10 mei neemt het bedrijf uit Cupertino bestellingen aan in landen buiten de VS. Dat geldt echter alleen voor de eerste lichting van landen die door Apple zijn aangewezen voor een introductie. Bij de release van de tablet bleek al dat Nederland en België daar niet bij zitten, en het is nog altijd onduidelijk wanneer de iPad hier uitkomt. “Ik heb geen reden om aan te nemen dat de iPad niet dit jaar naar Nederland komt, maar ik weet ook nog niet wanneer de release in Nederland plaatsvindt”, zei Jurriaan Trommels van Apple eerder.

Aanvankelijk zou de iPad eind april te koop zijn in Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland en Japan. Als straks blijkt dat de vraag ook in deze landen hoger is dan verwacht, bestaat de kans dat Apple de introductie in andere landen, waaronder Nederland en België, verder opschuift. Apple Nederland was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Reuters/Tweakers 

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.