Wederom raadsleden die zichzelf trakteren op iPad

Dit keer is het de gemeente Castricum die zichzelf een iPad cadeau doen. Blijkbaar is er binnen gemeentelijke overheden genoeg belastinggeld over, om ieder individueel raadslid te voorzien van een dure tablet.

Ieder raadslid van Castricum mag aan het begin van zijn raadsperiode een computer of laptop aanschaffen. Deze periode kozen de raadsleden dus voor een iPad. Veel te duur en niet echt nodig, vindt Marcel Steeman van D66. De duurste versie van de tabletcomputer van Apple kost 800 euro. ‘Vooral als je als gemeente moet bezuinigen, komt het raar over wanneer we zelf dure apparaten aanschaffen, die voor raadswerk niet eens erg handig zijn’, aldus Steeman.

Wethouder Bert Meijer vindt het allemaal onzin: ‘Raadsleden moeten goed spul hebben om hun werk te kunnen doen’, zo stelt hij.

Zouden deze raadsleden de iPad ook hebben gekozen als ze (een deel) zelf hadden moeten betalen, juist ook omdat er veel goedkopere alternatieven zijn die een hogere productiviteit opleveren?

Te vinden in: iPad, Nieuws, Opinie, Opzienbarend
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.