iTunes 12 Days of Christmas: Caro Emerald Live [GRATIS]

Vandaag raad ik jullie aan om deze top tracks van Caro Emerald niet te missen. Apple heeft in het kader van de app promotie weken vandaag een drietal live tracks van de überpopulaire zangeres Caro Emerald gratis en voor niets voor je klaar liggen.

In november 2008 schreven Degiorgio en Schreurs in Toronto zeven nieuwe liedjes voor het album. Tijdens deze schrijfsessie lieten zij zich sterk inspireren door films uit de jaren ’50, waardoor een duidelijk concept voor het album ontstond. Eind januari 2009 reisde Degiorgio af naar Amsterdam om de rest van de liedjes te schrijven met Schreurs en Van der Leeuw.[2] Op 16 oktober 2009 werd bekend dat Martini haar tweede single, A Night like This, afkomstig van het album, heeft gekozen voor een nieuwe reclamecampagne. Van der Leeuw is ook heel even te zien in de commercial.

Op 29 januari 2010 kwam haar album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor uit. Deze kwam binnen op de eerste plaats in de Nederlandse Album Top 100. Toen het album acht weken onafgebroken op de eerste plaats stond, meldde GfK in een persbericht dat nooit eerder een nationale artiest deze positie zo lang had vastgehouden met een debuutalbum. Dat bleek echter incorrect, daar het record tien weken was en op naam van Krezip stond. Caro Emerald brak dit record later alsnog.

Toen het album in de lijst van 22 mei 2010 voor de 15e week op nummer 1 stond, werd het allertijdenrecord voor een debuutalbum verbroken. Dit record was 14 weken en stond op naam van Tracy Chapman uit 1988. Op 20 augustus 2010 stond het album 27 weken op nummer 1.

Na acht weken op 1 gestaan te hebben, ontving de zangeres op 2 april een platina plaat (50.000 verkopen) voor het album tijdens een uitzending van het tv-programma Pauw & Witteman. Inmiddels is het album viervoudig platina waard.

Op 15 mei 2010 werd de single That Man uitgebracht. Deze single werd een minder groot succes dan de voorgaande, de hoogste plek was #29.[3]

De vierde single van het album is Stuck, dat uitkwam op 15 oktober 2010 en momenteel aan het stijgen is in de single top 100.


Te vinden in: Apple, Apps, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.