Eerste iPad content prijzen

DDay in zicht, dit gaat het kosten:

Hoe gaat de e-Book markt er straks uitzien als de Apple iPad haar intrede maakt op de markt op 3 April a.s. Door laatste nieuwtjes begint zich nu een beeld te vormen hoe de prijzen zullen gaan worden.

Volgens een website die alles weet van Apple nieuws én geruchten zullen de meeste fictie-bestellers op een prijspeil terecht komen van $9.99. Dit aldus een pre-released screenshot van App Advice van de iBookstore.

Dit betekent dus dat de e-bestsellers op de Apple iPad competitief geprijsd zijn en zich dus direct kunnen meten met de prijzen van Amazon’s Kindle e-books. Een aantal analisten had verwacht dat de prijzen hoger zouden worden maar die “vrees” lijkt ongegrond voor de consument. Een en ander had te maken met het feit dat Amazon haar prijzen zelf bepaald en zelfs soms met verlies verkoopt, terwijl Apple alles aan de uitgevers overlaat en een percentage incasseert.

Tijdschriften

Zoals nu blijkt lijkt er een balans te ontstaan in de prijzen van de e-books, maar hoe zit het met de tijdschriften prijzen? Een van de meest succesvolle betaalde-content uitgevers, Wall Street Journal, zei eerder deze week dat het van plan is $17.99 per maand te gaan vragen voor een maandabonnement op haar bekendste product. Tevens gaf The Journal aan dat het blad Esquire haar April nummer zal gaan verkopen voor zo’n $2.99. Dat is maar liefst 40% minder dan de kiosk prijs. Een andere uitgever, die van Mens Health, gaat waarschijnlijk gratis paginas weggeven. Hoewel gratis, ze zullen bol staan met advertenties. Een download van het complete nummer zal gewoon dezelfde prijs hebben zoals die ook geldt in de kiosk: $4.99

Gratis??

Goed nieuws is er voor de mensen die niet teveel aan betaalde content willen uitgeven. Project Gutenberg gaat haar complete 30.000 classics ook gratis ter beschikking stellen voor de iPad. Zo heeft iedereen gelijk een leuke boek collectie… 

Te vinden in: Apple, iPad
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.