Grote Onafhankelijke Uitgever naar iPad

En weer een binnen!

Goed nieuws voor de toekomstige iPad bezitters. Apple is er in geslaagd een grote onafhankelijke uitgever aan zich te binden. De uitgever luistert naar de naam Perseus Books en vertegenwoordigd naast haar eigen boeken gamma een 330 veelal kleinere bedrijfjes waaronder Zagat en Harvard Business School Press. Met deze deal heeft Apple zich wederom verzekerd van een aantal leuke interessante producten op haar nieuwe, binnenkort te releasen iPad.

Bekend is gemaakt dat de deal, die inmiddels door zowel Apple als Perseus is bevestigd, volgens het vast App Store stramien is getekend. Dit houdt dus in: 30% voor Apple, de rest voor de uitgever. Apple bevestigd ook dat het deze identieke deal ook met de vier grote uitgevers heeft gesloten.

Deze nieuwe manier van revenue sharing door de uitgevers en Apple wordt met argusogen bekeken door Amazon. Dit bedrijf bepaalt namelijk zelf de prijzen van de boeken. Apple laat de controle dus feitelijk over aan de uitgevers zelf. Wij vermoeden dat Amazon het nog wel eens zwaar kan krijgen. Verkoop je aandelen AMZN maar vast… 

Te vinden in: Apple, Apps, iPad
Tags: , , , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.