Raad Hardenberg lyrisch over iPad

We schreven er al eerder over maar het was gisteren eindelijk zover. Tijdens de overhandiging van de iPads  heerste een echte jubelstemming. “Het lijkt mij geweldig om ermee te gaan werken”, zegt Mettina Grimmerink van de ChristenUnie. “Ik zit graag met een groot pak papier op schoot, maar ik heb gezien dat je ook met een iPad heerlijk kunt bladeren.

Je kunt er zelfs op schrijven, heb ik gehoord. Ik klad namelijk altijd.” Bang dat de techniek haar in de weg staat is ze niet. “Ik heb een man en twee zonen die mij kunnen helpen. Dat gaat dus lukken.”

Unaniem zijn de gisteren opgekomen raadsleden het ermee eens dat met de iPad flink wordt bespaard op de kosten. Terwijl CDA’er Piet-Cees van der Wel zijn nieuwe aanwinst zit te onderzoeken, vraagt hij zich hardop af of er ook het programma Safari op zit. Van der Wel is blij met de aanwinst. “We kregen altijd zo’n pakket papier binnen”, legt hij uit, terwijl hij zijn duim en wijsvinger ver van elkaar houdt. “En dat dus 31 keer per jaar. Je kunt nu ook veel tegelijk doen. Snel googelen bijvoorbeeld als er een rondvraag is. Of twitteren.”

Kees Slingerland van GroenLinks ondertekent voor ontvangst en gaat zitten om uit te proberen. Hij had nog geen iPad, maar vreest dat hij ook nu niet papierloos gaat leven. “Je ontkomt er niet aan om nog dingen uit te printen.”

CDA’er Henk Meulink was kartrekker bij de gemeente. Hij had al een iPad voordat de hele raad als eerste in Nederland overstag ging. Volgens Meulink is de iPad geen cadeau. “Ze zijn betaald uit het budget van de raad. Vanaf nu krijgen we geen computer- en internetvergoedingen meer. Het is dus geen kerstcadeautje. Al denken veel mensen dat wel.”

Via: De Stentor

Te vinden in: Apple, Apps, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.