Wikileaks app door Apple geboycot

De controverse rond klokkenluiderssite Wikileaks, die de Amerikaanse diplomatie in zijn hemd zette, brengt bedrijven die om één of andere manier diensten verlenen aan Wikileaks in verlegenheid.

Begin december besloot Amazon.com Wikileaks officieel te verbannen van zijn servers, waarop sympathisanten zogenoemde ‘mirror’-sites opzetten, kopieën die ook weer op Amazon-servers bleken te verschijnen.

Afgelopen weekend ontstond een controverse rond Bank of America, toen deze financiële reus aankondigde geen financiële transacties meer te verrichten voor Wikileaks. Dat leidde tot speculaties dat wellicht Bank of America de instelling is waarover Wikileaks nieuwe onthulllingen wil doen.

Volgende bedrijf in het rijtje dat de banden met Wikileaks doorsnijdt, blijkt technologiegigant Apple te zijn. De site Techcrunch meldde dinsdag 21 december dat een Wikileaks- app voor Apple’s iPhone en iPad uit de internetwinkel van Apple is verwijderd. Sinds 17 december was er voor 1,99 dollar een softwareapplicatie te krijgen die het mogelijk maakt om op de iPhone of iPad toegang te krijgen tot door Wikileaks gelekte geheime documenten.

De maker van de app, Igor Barinov, bevestigde dinsdag tegenover Techcrunch dat de app inderdaad is geblokkeerd door iTunes.

Bron: Z24

Te vinden in: Apple, Apps, iPad, Nieuws, Opzienbarend
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.