Replacement Accu iPad $99

Forse prijs iPad accu..

Apple heeft op haar website bekend gemaakt wat het zal kosten om de accu  in haar iPad te vervangen als dat nodig zou mogen zijn. Een nieuwe batterij zal bij een vervanging door Apple 99 dollar kosten. De gebruiker dient vooraf zelf wel een backup te maken.

De batterij in de iPad is niet zelf verwisselbaar, maar het kan op termijn nodig zijn om deze in de tablet te vervangen. Apple geeft niet aan hoe lang de accu precies mee zal gaan. Inmiddels heeft Apple meer duidelijkheid gegeven over zijn vervangingsprogramma: een nieuwe accu voor de iPad zal 99 dollar kosten. Inclusief de verzendkosten komt een Amerikaanse klant uit op 105,95 dollar. De kosten in euro’s zijn nog niet bekend gemaakt. Hetzelfde zou gelden als de iPad na korte tijd defect zal raken. Apple garandeert niet dat je dezelfde iPad terugkrijgt. Veronderstelt wordt nu dat Apple helemaal niet gaat repareren maar gewoon gaat swappen.

Apple benadrukt dat klanten die een nieuwe accu willen, eerst hun data eerst moeten veiligstellen voordat zij hun tablet naar hen opsturen, bijvoorbeeld met behulp van een backup via iTunes. Ook moeten iPad-bezitters rekening houden met de mogelijkheid dat zij een ander exemplaar van Apple terugkrijgen dan hun oorspronkelijk ingeleverde iPad.

Het is met de geschetste voorwaarden en prijzen van Apple niet ondenkbaar dat er een forse handel zal ontstaan rondom alternatieve accu’s; voor diverse andere apparaten van de fabrikant met ‘vaste’ accu’s (iPhone, iPad, Macbooks etc)  zijn in ruime mate niet- originele batterijen op de markt verkrijgbaar, al dan niet met instructies hoe het apparaat open gemaakt dient te worden. De Nederlandse accu fabrikant Jupio heeft op navraag van iPadinfo.nl aangegeven alle mogelijkheden open te houden met het op de markt brengen van een alternatieve accu voor de iPad. 

Te vinden in: Apple, Hardware, iPad
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.