Wacht Apple rechtszaak tegen Deense krant?

Apple wordt mogelijk aangeklaagd door het Deense Ekstra Bladet omdat de digitale versie van deze krant niet op de iPad mag worden uitgegeven. Apple zou aanstoot hebben genomen aan het topless model op pagina 9.

Volgens hoofdredacteur Poul Madsen pleegt Apple censuur.

Via verschillende Deense media wordt vandaag gemeld dat Ekstra Bladet furieus is en dat de tabloidkrant Apple ervan beschuldigt censuur te plegen. ‘Ik vind dit pure waanzin’, zegt hoofdredacteur Poul Madsen. ‘De foto van het model is alles behalve pornografisch of aanstootgevend.’

Apple wil de digitale versie van Ekstra Bladet niet publiceren op de iPad zolang de krant vasthoudt aan de erotisch getinte pagina. ‘De Side 9-dame is onderdeel van de Ekstra Bladet-ziel. Het is een frisse wind, een soort lichtpuntje in de door geweld en criminaliteit gevulde dagelijkse realiteit’, aldus Madsen.

Omdat Apple niet ingaat op de verzoeken van de Deense krant, overweegt Madsen naar het Europese Hof te stappen om zijn tabloid alsnog op de iPad te krijgen. Hij roept lezers van hun krant zelfs op om andere publicaties op de iPad door te spitten op zoek naar gelijksoortige content. Hiermee zou hij kunnen aantonen dat Apple met twee maten meet.

Via: Elsevier.nl

Te vinden in: Apple, Ebooks & Magazines, iPad, Nieuws, Opzienbarend
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.