Vakpers kiest iPad als beste product van 2010

De Apple iPad is door de Nederlandse vakpers met overmacht verkozen tot winnaar van de BesteProductAwards 2010. De helft van de Nederlandse experts heeft de tablet boven aan hun lijst gezet met beste producten van dit jaar. Apple krijgt, net als vorig jaar, ook de gouden BesteProductAward als beste merk.

De BesteProductAwards is de jaarlijkse Nederlandse vakpersverkiezing van de beste elektronicaproducten gehouden door consumentenwebsite BesteProduct.nl Aan het onderzoek hebben vijftig journalisten van gerenommeerde tijdschriften en internetsites deelgenomen. Zij kozen vorig jaar ook al een apparaat van Apple als beste product: de Apple iPhone 3GS.

In 2009 was het verschil met de concurrentie echter lang niet zo groot als dit jaar. Volgens het merendeel van de deskundigen is de iPad een ‘gamechanger’, zoals Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande het noemt. De iPad, die verkrijgbaar is met wifi en mobiel internet, is een tablet waarop je handig kunt e-mailen en surfen, maar die je ook als e-reader kunt gebruiken. “De iPad heeft de poorten geopend naar een nieuwe manier van computergebruik”, vindt Dennis Mons van Sp!ts. “Ook wordt de mediawereld door elkaar geschud.”

Het basisidee van een tablet is niet nieuw, maar de uitwerking door Apple heeft het apparaat een enorme impuls gegeven. “Gezien de tablethype die na introductie is ontstaan, mag de iPad een nieuwe mijlpaal in de computergeschiedenis worden genoemd”, vindt Elja Trum van fotografieblog Photofacts.

De zilveren BesteProductAward is verrassend voor de Microsoft Kinect, de gameset voor de Xbox 360 waarmee je met je lichaam spellen kunt spelen en geen controller meer nodig hebt. “Innovatie op gaminggebied met een nieuwe manier van bedienen die de toekomst heeft”, zegt Tonie van Ringelestijn, freelance technologieredacteur van onder meer persbureau GPD en de Wegener-dagbladen.
De bronzen plak gaat naar de HTC Desire HD. Daarmee is het nieuwste toestel van de Taiwanese fabrikant volgens de experts de beste smartphone van 2010. “HTC heeft het helemaal begrepen en weet ons telkens weer te verbazen met nog betere toestellen en een nog betere user interface”, zegt Ron Smeets van MobileCowboys.

In tegenstelling tot het enthousiasme over de iPad zijn de experts vernietigend over een andere tablet: de Toshiba Folio 100. Die is verkozen tot slechtste product. Pieter Molenaar van Tweakers.net: “Een Britse retailer heeft het product uit de schappen gehaald na klachten van consumenten over onder meer de belabberde beeldkwaliteit van het scherm en het trage reageren op input van het touchscreen. Op de elektronicabeurs IFA was dat al duidelijk, maar Toshiba heeft dat product toch zo op de markt gebracht.”
Ook de teleurstelling in ’s werelds grootste telefoonproducent Nokia steken experts niet onder stoelen of banken. Ze hadden meer verwacht. Resultaat: Nokia is ook in 2010 weer het slechtste merk.

De Top 10 van de BesteProductAwards 2010 luidt:
1. Apple iPad
2. Microsoft Kinect
3. HTC Desire HD
4. Samsung Galaxy S
5. HTC Desire
6. Apple iPhone 4
7. Samsung Galaxy Tab
8. Sony Alpha NEX 5
9. Sony Alpha 55
10. Parrot AR.Drone

Bron: Persbericht BesteProduct.nl

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws, Opinie, Opzienbarend
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.