iPad smokkel in China

De Chinese douane heeft veertien vrouwen aangehouden die het land binnen wilden met elektronische smokkelwaar. Die hadden ze op hun lichaam bevestigd.

De autoriteiten die in China verantwoordelijk zijn voor de invoer van elektronica kunnen de vraag niet aan, schrijft The Wall Street Journal. En dus gaan mensen felbegeerde toestellen zoals iPads en iphones illegaal invoeren.

Zo heeft de douane veertien vrouwen betrapt. Eén vrouw had 65 mobiele telefoons om haar middel gebonden en had er nog eens 20 in haar handtas. In totaal hadden de veertien dames 88 iPads en 340 iphones bij zich. De waarde van de goederen is geschat op 950.000 yuan, zo’n 107.000 euro.

In China is de 3G-versie van de iPad nog niet verkrijgbaar. En dus moet deze illegaal invoerd worden. Hier worden doorgaans doodgewone mensen voor ingehuurd, omdat zij de minste kans maken op controle aan de douane.

Zo ging het ook bij de gearresteerde dames. Hoewel hun smokkelwaar heel veel waard is, werden ze amper betaald. Ze kregen een vergoeding van iets meer dan twintig euro, maar zitten daarvoor nu wel opgesloten.

Via: Zdnet.be

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.