Marktaandeel iOS loopt fors terug in Nederland

Apple’s mobiele besturingssysteem iOS, dat onder meer te vinden is op de iPhone en iPad, zag het Nederlandse marktaandeel in zes maanden tijd met bijna tien procent teruglopen. Dat blijkt uit recente cijfers van internetbedrijf StatCounter.

Tot aan juni van dit jaar was iOS nog goed voor ruim 61 procent van de Nederlandse markt voor mobiele besturingssystemen. Vanaf die maand werd er echter een gestage daling ingezet die in november uitdraaide op 51,38 procent. Debet hieraan is Google’s Android.

Google’s Android zit wereldwijd flink in de lift. Deze trend laat zich nu dus ook duidelijk in Nederland zien. Was het Google-besturingssysteem in januari van dit jaar nog slechts verantwoordelijk voor een kleine vier procent, afgelopen maand kon het Google OS rekenen op een marktaandeel van maar liefst 23,25 procent.

Hoewel Symbian nog steeds marktleider is op wereldwijd niveau, ziet de toekomst er voor dit Nokia-besturingssysteem niet al te rooskleurig uit. Zo daalt het wereldwijde marktaandeel naar 32 procent, en krimpt ook het aandeel op de Nederlandse markt van 21,79 procent in januari naar 12,31 procent in november.

StatCounter verzamelde haar gegevens aan de hand van het internetverkeer op de mobiele apparaten. Een van de mogelijke verklaringen voor het grote verschil tussen de Symbian-cijfers op de wereldmarkt en de Nederlandse markt is dat veel Nederlandse Nokia-gebruikers geen gebruik maken van internet op hun toestel.

Via: Elsevier 

Te vinden in: Alternatieven, Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.