Breaking News op iPad

AP brengt betaalde content naar iPad

De Associated Press heeft vandaag onthuld dat ze plannen om direct tijdens de introductie van de Apple iPad een betaalde nieuwsapplicatie uit te brengen. Dit maakt natuurlijk onderdeel uit van het concern om meer geld te genereren via online content.

Tom Curley, President en CEO van  The Associated Press heeft deze plannen vandaag aangekondigd terwijl hij in gesprek was met de Colorado Press Association. Er wordt een compleet nieuwe AP business unit opgezet die AP Gateway gaat heten. Deze nieuwe business unit gaat producten in de markt zetten zoals de AP Mobile nieuws service voor smartphones en online platformen waaronder de nieuwe Apple iPad.

Een groot aantal diensten zullen gratis blijven en worden voorzien van advertenties. AP gelooft er heilig in dat mensen willen betalen voor een iPad dienst, die een compleet “tailormade” aanbod van headlines, nieuwberichten, foto’s en videos levert. De informatie is direct afkomstig van AP zelf en van kranten en tv stations die zullen gaan samenwerken met AP. Zodoende verwacht men straks allemaal een graantje te kunnen meepikken van de nieuwe Apple iPad. Daarnaast verwacht AP ook dat hun leden eigen content kunnen gaan toevoegen en zodoende ook AP van nieuws kunnen gaan voorzien. Tweerichtingsverkeer dus.

“Eindelijk, nu zijn we echt in staat de juiste content op het juiste moment op het juiste apparaat bij de juiste mensen te krijgen,” aldus AP’s CEO Curley. ” “Voor uitgevers. is dit een uitgelezen kans! ,” voegde Curley toe.

Op dit moment is er al wel een gratis app beschikbaar van AP via de App Store. 

Te vinden in: Apps, iPad
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.