PC verkoop daalt in 2011 door komst iPad

De wereldwijde computer verkopen zullen dit jaar en in 2011 fors minder  hard groeien als gevolg van de opkomst van tabletcomputers, zoals de iPad.

Dit komt naar voren in cijfers van onderzoeksbureau Gartner, dat de verwachte afzet van computers voor dit jaar en volgend jaar naar beneden bijstelde.

Waar het eerder nog uitging van een groei van 17,9% in aantal verkochte pc’s dit jaar, rekent het nu op een afzetgroei van 14,3%, tot 352 miljoen exemplaren. Voor volgend jaar werd de groei naar beneden bijgesteld tot 15,9%, van een eerdere verwachting van 18,1%.

De aanpassing volgt op ‘zwakkere vraag onder consumenten, voor een belangrijk deel veroorzaakt door groeiende interesse in tabletcomputers, zoals de iPad’, aldus Ranjit Atwal van Gartner in een verklaring. Het onderzoeksbureau verwacht dat tablets in 2014 zeker 10% van de pc-markt hebben afgesnoept.

Gartner en concurrenten als IDC tellen tabletcomputers niet mee in de cijfers voor computerverkopen. Zonder deze tablets komt Apple op een marktaandeel van 8,1% op de pc-markt in de Verenigde Staten, aldus IDC.

Via: FD.nl 

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: , , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.