Foxconn breidt productiefaciliteiten uit voor iPad

De nieuwe Chinese fabriek van Foxconn breidt haar iPad-productie uit om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag voor de feestdagen.

Momenteel wordt de meerderheid van de Apple-tablets geproduceerd in de beruchte Foxconn fabriek in Shenzhen. Deze fabriek kwam een paar maanden geleden in het nieuws vanwege de grote aantallen zelfmoorden onder het personeel. De Shenzhen fabriek produceert maandelijks 2,5 miljoen iPads.

Sinds kort worden ook in de nieuwe fabriek in Chengdu iPads gefabriceerd. Weliswaar ontkent de Taiwanese elektronicagigant dat er iPads gemaakt  worden in Chengdu. Maar leveranciers van onderdelen voor de Apple iPad beweren het tegendeel tegenover DigiTimes.

Deze maand zou de eerste iPad van de band zijn gerold in Chengdu. De productielijn is goed voor ongeveer tienduizend exemplaren per dag, maar dat moet in de nabije toekomst hoger komen te liggen. Volgens de bronnen wil Foxconn er in totaal vijftig productielijnen installeren, die op jaarbasis veertig miljoen iPads kunnen afleveren. Foxconn was niet bereikbaar voor commentaar, meldt DigiTimes.

In het laatste kwartaal van dit jaar worden zeven miljoen iPads gemaakt. Daarmee komt de productie in het eerste levensjaar van de tablet van Apple op vijftien miljoen exemplaren te liggen.

De opvolger van de iPad zou volgens DigiTimes in het eerste kwartaal van 2011 in productie moeten gaan. 

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.