Sony ook eigen iPad?

De financiëel topman van Sony heeft openlijk de aanval op Apple en de iPad geopend met de opmerking dat zijn bedrijf de benodigde technologie in huis heeft om met een concurrerend product te komen. Hij trad echter niet in details.

Tijdens een rondvraag met financieel analisten maakte Sony’s cfo Nobuyuki Oneda de ambities op het gebied van tablets van het technologiebedrijf kenbaar. Hij zei dat zijn bedrijf zeer geïnteresseerd is in het tablet-marktsegment en bovendien zou het de technologie om een tablet te ontwikkelen in huis hebben. Oneda kon nog geen introductiedatum noemen en maakte geen details over een eventueel tablet bekend; wel gaf hij toe dat Sony achter loopt op de concurrentie.

De tijdens de technologiebeurs gepresenteerde Dash lijkt weliswaar ietwat op een tablet, maar is dikker en meer bedoeld voor stationair gebruik, onder meer als intelligente alarmklok. Ook is het apparaat wat beperkter in zijn mogelijkheden: zo is de browser eenvoudig en worden applicaties als widgets aangeboden.

Voorafgaand aan de rondvraag maakte de Sony-cfo de kwartaalcijfers van zijn bedrijf bekend. Het in oktober 2009 geprognosticeerde verlies van 780 miljoen euro voor het boekjaar dat in maart afloopt werd bijgesteld naar een verlies van 575 miljoen euro. Beter dan verwachte verkopen rond de kerstperiode waren de oorzaak van het herstel, samen met een herstructurering van het bedrijf. Het courant resultaat van de onderneming zou stijgen van de in oktober voorspelde 904 miljoen euro naar 1,15 miljard euro.

bron tweakers 

Te vinden in: iPad
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.