iPad kopers in spe opgepast!

De politie in Amsterdam waarschuwt voor een groep verkopers op internet die kopers in de val lokken, aftuigen en beroven. Meerdere mensen zijn volgens de politie de afgelopen weken naar Amsterdam-Zuidoost gelokt om bijvoorbeeld een iPad of telefoon te kopen en daar op zeer gewelddadige wijze van hun geld beroofd.

De oplichters maakten een afspraak met de kopers via mail of telefoon en gaven adressen op van mensen die er niets mee te maken hadden. Vervolgens werden de kopers, die contant moesten betalen en dus veel geld op zak hadden, in de buurt onderschept en beroofd.

Om hoeveel berovingen het gaat wil de politie niet zeggen, maar alle slachtoffers werden in elkaar geslagen. Zo werden ze geslagen, naar de grond gewerkt en kregen ze klappen met vuurwapens. Onder bedreiging van een pistool moesten ze ook hun pinpas en pincode afstaan.

Meerdere slachtoffers moesten zich in een ziekenhuis laten behandelen. Het gaat onder meer om hechtingen en kneuzingen.

De politie adviseert zo veel mogelijk informatie van verkopers in te winnen en nooit alleen naar koopafspraken te gaan. Ook is het volgens de politie beter om op een openbare plek af te spreken, bij voorkeur ergens waar camera’s hangen.

Bron: Novum

 

Te vinden in: iPad, Nieuws, Opzienbarend
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.