$219 om een iPad te maken

Productie kosten iPad in kaart gebracht.

Bloomberg BusinessWeek laat weten dat er nieuwe schattingen van marktonderzoeker iSuppli binnen zijn gekomen. Deze schattingen geven een gedetailleerd beeld van de onderdeel kosten voor Apple’s goedkoopste versie van de iPad. De schatting komt neer op zo’n $219.35 plus een toevoeging van $10 aan fabricage en assemblagekosten. Dit is dus een goede marge ten opzichte van de verkoop retail prijs van  $499. Bij deze calculaties zijn vanzelfsprekend niet de ontwikkelings en researchkosten meegerekend. Evenals de software, marketing, distributie, en registreren van de patenten en octrooien zijn achterwege gebleven.  Maar desalniettemin kunnen we er dus wel vanuit gaan dat er een gezonde winst gemaakt zal worden door Apple met de nieuwe iPad!

De meest winstgevende van de zes modellen iPads is de 32 GB versie met de 3G netwerktoegang, aldus Sideco. The totale kosten die er mee gemoeid zijn om die versie in elkaar te knutselen bedragen slechts$287.15 oftwel maar 39.4% van de verkoopprijs. De minst winstgevende versie is de 16GB non-3G netwerk versie. Deze zou over de toonbank moeten gaan voor $499, maar de geschatte kosten voor onderdelen en zijn maar liefst $229.35 oftewel 46% van de verkoopprijs, inderdaad de “kleinste marge” van de zes.

iPad modellen met 3G wireless netwerk connecties zullen dus $130 duurder zijn dan de identieke Wi-Fi-only modellen. De meerprijs is slechts $27.10 ($24.50 voor de 3G onderdelen en $2.60 voor de GPS). Hier wordt door Apple dus ook goed aan verdiend. Misschien zit er inderdaad wel een prijsdaling aan te komen. Er is nog ruimte zat!

Bron: Businessweek 

Te vinden in: Apple, Hardware, iPad, Opzienbarend
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.