LG stelt tablet uit tot 2011

LG Electronics heeft de lancering van de eerder aangekondigde tablet uitgesteld. Naar verluidt is het bedrijf niet tevreden over Android 2.2 waar het apparaat op zou gaan draaien.

Dat vertelt een woordvoerder van LG tegenover Reuters.

De tablet, die nog geen officiële naam heeft, wordt waarschijnlijk in januari 2011 gelanceerd, zo meldt een anonieme woordvoerder tegenover persbureau Bloomberg. Over de prijs zou nog met aanbieders onderhandeld worden.

Analisten waarschuwen dat LG door de vertraging mogelijk de explosieve groei in populariteit van tablets misloopt. Dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor de verkoopcijfers.

De Samsung Galaxy Tab wordt in november in Europa gelanceerd. Halverwege 2011 verwachten analisten een nieuwe versie van de populaire iPad.

Eerder werd bekend dat LG op het gebied van smartphones het afgelopen jaar veel heeft moeten inleveren. Er werd mede om die reden in 2009 een recordverlies geleden. Als antwoord lanceerde het bedrijf onlangs de lijn Optimus One waarbinnen zowel telefoons als tablets ontwikkeld moeten worden.

“We willen een tablet introduceren die draait op de meest betrouwbare versie van Android”, vertelt de woordvoerder. “We overleggen momenteel met Google welke versie dat moet worden, duidelijk is dat dit niet 2.2 zal zijn.”

LG gokt met zijn smartphones en tablets op Android om de verloren positie in de markt terug te veroveren. Ook onder andere Samsung heeft telefoons en een tablet met het besturingssysteem van Google uitgebracht.

De tablet moet volgens het bedrijf dunner en lichter zijn dan de apparaten van de concurrentie, bovendien zal het scherm in ieder geval groter zijn dan 7-inch, het formaat dat Samsung gebruikt in de Galaxy Tab.

Bron: Nu.nl 

Te vinden in: Alternatieven, iPad, Nieuws
Tags: , , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.