iMove: Auto geïnspireerd op iPad

Auto-ontwerper Liviu Tudoran introduceerde onlangs de conceptcar iMove. De elektrische auto voor het jaar 2020 moet de Apple-filosofie uitstralen en tegelijkertijd het concept van de hedendaagse auto aanpassen.

Het design van Apple komt goed terug in het concept voor de iMove. De vormgeving van het dak lijkt bijvoorbeeld op een Apple-muis. Het dashboard is één groot touchscreen en levert dezelfde user experience als de iPod Touch, iPhone en iPad. In de auto kunnen drie personen zitten.

De iMove van de Italiaan Tudoran kan van uiterlijk wisselen. Het transparante gedeelte van de auto is dankzij fotochromische stoffen aan te passen aan de wensen van de eigenaar. Tudoran denkt dat de personalisatie van kleuren en patronen meer kopers aantrekt.

Naast de intentie om van de iMove een elektrische auto te maken, is de conceptcar ook op een andere manier duurzaam: het verzamelt zelf energie. Receptoren op het dak kunnen zonlicht opvangen, waarmee het elektrische dashboard is op te laden.

Het is niet voor het eerst dat Apple gelinkt wordt aan auto’s. Zo kwam het technologiebedrijf vorig jaar zelf met iChange, een conceptauto die te besturen is met een iPhone. In 2007 ging het gerucht dat Apple sprak met Volkswagen voor de fabricatie van een Apple-auto. Ook voor anderen is Apple een bron van inspiratie: cartuner BRABUS kwam onlangs met een Apple-interieur voor de Mercedes Benz-S600.

Liviu Tudoran ziet gebruikers van Apple-producten als doelgroep, maar probeert met de iMove ook andere consumenten aan te spreken. Echte Apple-fans zullen de auto waarderen.

Maarde mogelijkheden tot personalisatie lijkt anderen ook aan te spreken, niet voor niets is customization een trend. De vraag is of de iMove hierin onderscheidend zal blijken. Door de toenemende individualisering ligt personalisering in de toekomst meer voor de hand dan dat het een exclusieve optie is.

Bron: Idealize

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws, Opzienbarend
Tags: , , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.