Gemeente Capelle begint proef met iPad

De gemeente Capelle aan den IJssel is een proef met digitale vergaderstukken gestart. Diegenen die meedoen aan de proef, krijgen de vergaderstukken uitsluitend digitaal aangeleverd via een iPad. De werkwijze is snel, milieuvriendelijk en kostenbesparend.

Proef digitale vergaderstukken
Voorlopig zijn vier collegeleden aan de slag gegaan met de iPad. De eerste resultaten zijn positief. Wethouder Van Sluis (Communicatie): “Iedere week sleepte ik kilo’s vergaderstukken mee, van en naar huis. Nu hoef ik alleen de iPad mee te nemen. Bovendien werkt de iPad super snel, ik hoef niet te wachten tot de vergaderstukken geprint zijn.” De proef loopt tot november. Daarna wordt er geëvalueerd en gekeken of er definitief gewerkt wordt met de iPad.

Milieuvriendelijk & kostenbesparend
Vergaderen met de iPad is milieuvriendelijk en kostenbesparend. Door de nieuwe werkwijze wordt er veel minder geprint en minder papier gebruikt: per jaar worden er ongeveer 6000 bundels afgedrukt. Dit is bij elkaar 5.000 kilo papier. Daarnaast wordt er flink bespaard op verzendkosten.

Volledig papierloos in 2015
De proef met de digitale vergaderstukken draagt bij aan de doelstelling om in 2015 volledig papierloos te werken. Algemeen directeur Gerrit Kruijt: “De overstap naar de iPad, is een goede stap in de richting naar een volledig papierloos kantoor.” Na november wordt de proef geëvalueerd en wordt bekeken of er volledig wordt overgegaan op de iPad.

Bron: Persbericht 

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.