Gameloft passeert grens 20 miljoen

Speluitgever Gameloft heeft sinds de opening van Apples App Store in 2008 20 miljoen iPad-, iPhone- en iPod touch-games verkocht. Het bedrijf voegt dit jaar nog 15 games aan de winkel toe, waaronder Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles HD.

De Franse spelontwikkelaar Gameloft is een van de grootste en bekendste uitgevers van mobiele games: het bedrijf heeft sinds de opening van de App Store naar eigen zeggen 100 games gepubliceerd via de softwarewinkel van Apple. Alleen dit jaar bracht het al 18 iPhone- en 29 iPad-games uit. 42 daarvan bereikten dit jaar de top 5 en 25 games namen zelfs de eerste positie in de app-top 5 in. Het succesvolste spel van de afgelopen twee jaar was Let’s Golf. Andere titels die het goed deden waren Iron Man 2 en Brothers in Arms 2: Global Front.

Gameloft liet daarnaast weten dat er dit jaar nog 15 games worden uitgebracht in de App Store, waaronder NFL 2011 HD, Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles HD, Spider-Man: Total Mayhem HD voor de iPad, en Dungeon Hunter 2, Gangstar: Miami Vindication, Star Battalion en Modern Combat 2: Black Pegasus voor de iPhone.

De mededeling onderstreept dat gaming voor de iPhone, iPad en iPod touch een belangrijke markt is geworden. Eerder dit jaar bleek dat 19 procent van de mobiele games in de VS via de App Store werd verkocht, waar dat een jaar eerder 5 procent was. Ook Apple zelf richt zich steeds meer op gamers. Bij de laatste iOS-update van begin september introduceerde het bedrijf uit Cupertino bijvoorbeeld het Game Center-platform voor multiplayergames.

Bron: tweakers.net 

Te vinden in: Apple, Apps, iPad, Opzienbarend
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.