Flipboard: Binnenkort nieuwe iPad versie

Flipboard introduceert nog dit jaar een nieuwe versie van zijn iPad-applicatie. Hoewel de nieuwe versie volgens ceo Mike McCue de nodige nieuwe features zal bevatten, wil hij nog niet veel kwijt over de nieuwe mogelijkheden.

Flipboard, dat zichzelf omschrijft als een social glossy voor de iPad, verzamelt links naar artikelen en toont deze in een magazinevormgeving op de Apple-tablet. Gebruikers kunnen hun Facebook- of Twitter-account aan de applicatie koppelen. De applicatie is vrij populair en heeft wereldwijd honderdduizenden gebruikers, al houdt het bedrijf, dat een kleine negen maanden oud is, de concrete cijfers geheim.

In een gesprek met Tweakers.net in het kantoor van Flipboard in San Jose heeft oprichter McCue een tipje van de sluier opgelicht over de aanstaande versie van Flipboard. Zo zal in de nieuwe versie meer nadruk liggen op informatie die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker.

De applicatie is momenteel aanbeland bij versie 1.01. In de nieuwe versie, die nog dit jaar het daglicht zal zien en hoogstwaarschijnlijk versienummer 1.1 krijgt, kunnen gebruikers onder meer meerdere pagina’s en secties aanmaken, waar ze nu nog aan een enkele pagina gebonden zijn.

Het bedrijf heeft meer plannen voor nieuwe features, maar wil daar nog weinig over loslaten. “We kijken naar heel veel mogelijkheden, maar we willen vooral dat gebruikers zich aan meer sociale-netwerksites dan alleen Facebook en Twitter kunnen koppelen,” aldus McCue.

Mogelijk nog belangrijker voor Flipboard dan gebruikers meer mogelijkheden geven, is het nog relevanter maken van wat de applicatie toont, zegt McCue: “Daarvoor gaan we de technologie van het eerder overgenomen Ellerdale gebruiken.”

Ellerdale werd in 2008 opgericht en is eerder dit jaar door Flipboard overgenomen. Het bedrijf ontwikkelde een algoritme om Twitter-berichten te indexeren en te voorzien van metadata, waarmee een soort semantische zoekmachine wordt gevoed. Deze technologie zal in Flipboard worden geïntegreerd om de aangeboden informatie relevanter te maken.

De integratie van de Ellerdale-technologie staat gepland voor versie 2.0. Het is niet bekend of deze ook nog dit jaar beschikbaar komt Of dit lukt hangt met name af van enkele keuzes die het bedrijf moet maken, onder meer met betrekking tot de hosting en database-inrichting, vertelt Arthur van Hoff, medeoprichter van Ellerdale en nu cto van Flipboard. “Daarna kijken we hoe gebruikers de relevantie het best kunnen beheren”, zegt McCue. We moeten nog ontdekken hoe we dit gaan aanpakken; we willen niet dat gebruikers te veel zelf moeten doen.”

Bij Flipboard werken momenteel 21 mensen. McCue probeert de kosten vooralsnog bewust laag te houden. “Flipboard heeft eerder dit jaar een investering van 10,5 miljoen dollar gekregen en we verwachten dat er nog meer investeerders komen. We hebben dus genoeg geld om het jaren vol te houden en dit gewoon goed te doen. We richten ons voorlopig geheel op het verfijnen van de gebruikerservaring. Daarna gaan we nadenken over een manier om geld te verdienen op een manier die ook voor uitgevers interessant is. Dat zal even tijd kosten.”

Bron: Tweakers.net 

Te vinden in: Apple, Apps, Nieuws, Rumor
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.