UPC: Binnenkort opnemen via iPad

Klanten die een abonnement hebben op digitale televisie van UPC Nederland kunnen binnenkort programma’s laten opnemen op de mediabox via hun iPhone, iPad of mobiele telefoon. Dat heeft het kabelbedrijf maandag bekendgemaakt.

UPC, een van de grootste aanbieders van digitale televisie in Nederland, is daarmee de eerste die een opnemen op afstand-applicatie introduceert. Volgens de onderneming is de nieuwe dienst gratis beschikbaar.

Klanten van UPC die in het bezit zijn van een mediabox met harde schijf kunnen als ze onderweg zijn of op kantoor zitten via hun mobiele telefoon programma’s opzoeken in de tv-gids. Favoriete programma’s kunnen ze vervolgens op afstand laten opnemen.

Volgens UPC is de nieuwe dienst vanaf november beschikbaar. „De lancering van onze opnemen op afstand-applicatie is een belangrijke volgende stap in de vernieuwing van digitale televisie van UPC. We gaan op weg naar de volgende generatie”, zei UPC-topman Diederik Karsten.

UPC denkt een breed publiek te bereiken voor de nieuwe dienst, onder meer via promotie en reclame. UPC verwacht in de toekomst nieuwe functies aan de applicatie toe te voegen. Zo moet het onder meer mogelijk worden dat klanten hun UPC-rekening kunnen bekijken. Het bedrijf gaat de nieuwe dienst vanaf 2011 ook in andere landen invoeren.

UPC introduceerde maandag verder de CI+module, een nieuwe kaart voor de televisie. Klanten kunnen op die manier gebruikmaken van digitale televisie zonder extra apparatuur, afstandsbedieningen of kabels aan te schaffen. Daarnaast kunnen ze thuis digitale televisie ontvangen op een tweede toestel. De CI+module is namelijk geschikt als tweede decoder naast een mediabox. Klanten kunnen de CI+module net als de mediabox huren.

De CI+module wordt volgend jaar gelanceerd. Er is momenteel nog niets bekend over de prijs en het zenderpakket. Volgens UPC-topman Karsten wordt het in ieder geval „niet het meestgeprijsde product”.

Bron: telegraaf, UPC 

Te vinden in: Apple, Foto en Video, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.