BREAKING: Beurskoers Apple fors lager na Apple Event

Schermafbeelding 2013-09-10 om 20.32.23Het kon natuurlijk ook niet uitblijven. Als je na een jaar hard werken met 2 telefoons op de markt komt die feitelijk niet veel meer kunnen dan de huidige generatie smartphones van de competitie worden de aandeelhouders zenuwachtig.

Wederom is Apple niet met een “groundbreaking” product op de markt gekomen. We moeten terug naar het jaar 2010 toen Steve Jobs de iPad introduceerde.

Spraken analisten vorige week nog over een herstel van de beurskoers en het wellicht verkennen van oude toppen in de $700-$800 range van het aandeel staat vandaag iedereen weer met beide voetjes op de grond.

Op het moment dat de persconferentie begon steeg de koers van het aandeel Apple tot een dikke $507 per aandeel. Het duurde niet heel lang voordat de daling inzette. De iPhone 5C had men al verwacht en daar zijn de analisten laaiend enthousiast over. Immers hoe meer mensen een iPhone binnen hun financiële bereik hebben hoe beter voor Apple. Maar de teleurstelling was groot toen bleek dat de iPhone 5C helemaal niet zo goedkoop als verwacht werd. De telefoon wordt slechts $100 goedkoper en dat is zeker niet iets waar aandeelhouders en analisten op hoopten.

De tweede iPhone (de iPhone 5S) biedt niet veel meer dan de huidige, behoudens een 64 bit A7 processor en mogelijk tot gebruik van fitness apps. Een oplettende kijker heeft gezien dat Apple geen directe vergelijkingen meer maakt met de iPhone 5 maar terugvalt naar de originele iPhone. Zodoende lijkt het nog wat als Apple zegt dat de telefoon 56x sneller is.

Inmiddels is de koers beland onder de $490 dollar en is de weg naar beneden niet meer te stoppen. Laten we hopen dat Apple met een amazing en wonderful nieuwe iPad komt volgende maand. Of misschien met een helemaal nieuw product. De iWatch misschien? O nee, die heeft Samsung al op de markt gebracht.

Noot: Dit is een persoonlijke mening van de auteur en betreft niet perse de visie van iPadinfo.nl
Te vinden in: Apple, Nieuws
Tags:
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.