WSJ: iPad 5 is in feite een grote iPad Mini

ipad-5-marchDe gerenommeerde krant The Wall Street Journal meldt vandaag iets wat we eigenlijk al wisten: De vijfde generatie iPad krijgt dezelfde touch panel technologie zoals die te vinden is op de iPad Mini.

De WSJ weet het nu zeker. Op deze manier wordt de iPad 5 een stuk dunner en lichter. De WSJ zegt dat ze dit hebben vernomen van partijen die zeer dicht op het productieproces zitten van Apple.Volgens de WSJ blijft het scherm wel een afmeting van 9.7 inch houden en ook de retina resolutie blijft ongewijzigd.

“What many consumers generally call a “screen” consists of multiple layers, and the “touch panel” specifically refers to the layer equipped with touch sensors, between the liquid-crystal display and the outermost cover glass,” zegt de WSJ.

De technologie wijzigt van een glazen touchpaneel naar een versie waar het touchpaneel van een soort filmlaag wordt voorzien. In het verleden waren er problemen met deze technologie in combinatie met grotere schermen, maar dat is nu verleden tijd.

Daarnaast verwacht de WSJ nog dat Apple de accu gaat herontwerpen om zo de batterijduur verder te kunnen opkrikken.

Wij voorspellen een aankondiging in september en de iPad 5 in oktober in de winkels. 

Te vinden in: iPad, Nieuws, Rumor
Tags:
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.