Apple versoepelt app regels

Fabrikant Apple heeft de regels voor ontwikkelaars van applicaties versoepeld. Zo mogen zij nu wel software van derden gebruiken bij het maken van hun iPhone-, iPod- en iPad-apps.

In het verleden mochten programmeurs slechts de C-Objective programmeertaal gebruiken om software voor de populaire platformen te maken. Softwarebedrijven als Adobe en Unity hadden juist programma’s gemaakt waardoor app-makers minder werk hoefden te doen. Apps waarbij deze gebruikt werden, kwamen de App Store-downloadwinkel echter niet in.

Daar is het bedrijf nu op terug gekomen. Volgens de nieuwe ontwikkelregels mogen ontwikkelaars alle ontwikkelmethodes gebruiken die ze willen, zolang de app zelf op het betreffende apparaat maar geen andere software downloadt. De verwachting is dat hierdoor een breder scala aan apps in de App Store zullen verschijnen omdat meer ontwikkelaars nu voor het platform software kunnen maken.

Bron: Telegraaf 

Te vinden in: Apple, Apps, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.