Gastartikel: Apples voor iedereen

iphoneDe iPhone mag dan een lust voor het oog zijn, mild voor je portefeuille is hij zeker niet. Echte iFans en mensen in ontwerp- en IT banen tellen graag heel wat neer om steeds de nieuwste Apple-producten te bemachtigen, maar voor veel anderen blijft de kostprijs een struikelblok. Daar zou nu echter verandering in komen, want er doen geruchten de ronde dat Apple een goedkope iPhone op de markt gaat brengen.

“Apple is er niet alleen voor de rijken”, zou Tim Cook ooit gezegd hebben, en hij lijkt nu gelijk te krijgen. Terwijl de iPad en zijn kleinere broertje de iPad Mini al werden gezien als een “Mac voor de massa”, beweren analisten nu ook dat er een “iPhone voor de massa” in de maak is. Deze zou in juni 2013 worden gelanceerd.

Eerder dit jaar nog dachten sommige analisten dat het erg twijfelachtig was of er ooit een goedkope iPhone op de markt zou komen. Apple staat namelijk sinds jaar en dag bekend om zijn prijzige maar kwalitatieve producten. Het op de markt brengen van een goedkope iPhone zou daarom een echte verandering betekenen in de strategie van Apple. Overigens suggereert een aantal rapporten dat de meeste consumenten liever de duurdere iPhone 5 kopen dan een goedkopere versie van een voorgaand model, omdat ze liever steeds het nieuwste model in handen hebben.

Toch denken analisten nu dat het onvermijdelijk is dat Apple binnenkort een betaalbaardere versie van de iPhone uitbrengt om te kunnen concurreren met goedkopere Android-toestellen. Het zou dan gaan om een iPhone 4 die gemaakt wordt met goedkopere onderdelen en die bovendien geen Retina-display heeft. Deze goedkopere versie zou dan in de eerste plaats bestemd zijn voor de Chinese en Indiase markt en zou slechts €200 kosten. 

Hoewel de echte Apple-liefhebber weinig oog heeft voor de prijs, zal een goedkope iPhone vast en zeker een nieuw marktsegment aanspreken, zowel in Europa als in Azië. Maar of er daadwerkelijk een goedkope iPhone komt, zal de toekomst uit moeten wijzen.

Te vinden in: Nieuws
Tags:
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.