Amerikaanse hacker schuldig aan AT&T hack van 120.000 iPad gebruikers

Gisteren is een 26-jarige Amerikaan Andrew Auernheuer is schuldig bevonden aan het hacken van een website van telecomprovider AT&T.

Hij verkreeg toegang tot de website en ontvreemdde ruim 120.000 gebruikersaccounts van iPad kopers. Dit alles gebeurde in de zomer van 2010. voor het verkrijgen van toegang tot een computer zonder toestemming en identiteitsdiefstal. In de zomer 2010 wist de man via een lek in de website van provider AT&T de e-mailadressen van ongeveer 120.000 iPad-gebruikers te bemachtigen.

Auernheier kan voor deze misdrijven 10 jaar cel en een boete van 500.000 dollar opgelegd krijgen. Na de uitspraak twitterde Andrew dat hij in hoger beroep zou gaan. Zijn vriend en collega-hacker Daniel Spitler bekende vorig jaar al schuld en ook hij wacht nog op een straf.

Beide heren hebben nooit ontkent ingebroken te hebben maar hebben altijd wel gezegd dat ze geen criminele bedoelingen hadden en het puur deden om AT&T te waarschuwen.

Dit deden zij ook door de gegevens van de 120.000 mensen openbaar te maken….

Te vinden in: iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.