Processor iPad 4 goedkoper dan iPad 3

Er is meer duidelijkheid gekomen over de plotselinge introductie van de iPad 4 door Apple. Diverse bronnen meldden dat de nieuwe A6X processor die je nu kunt vinden in de iPhon5 en de iPad 4niet alleen en stuk sneller is maar ook zuiniger is en een stuk goedkoper om te maken.

Dit was voor Apple de belangrijkste reden geweest om de iPad 4 in oktober en niet pas in maart op de markt te brengen.

De huidige ARM A5X SOC (System On Chip) processor, bevat een dual-core Cortex A9-chip met een kloksnelheid van 1 GHz en een quad-core PowerVR SGX543MP4-GPU. De processor wordt gemaakt door Samsung op 45 nanometer wafers.

De A6X-chip uit de iPad 4 heeft een kloksnelheid van 1.3 GHz en wordt geproduceerd op 32 nanometer wafers. Deze chip is kleiner dan de A5X en daarmee ook gelijk een stuk zuiniger. De A6X bevat eveneens quadcore graphics in de vorm van de PowerVR SGX 554MP4. Daarnaast bezit de processor nu de in-house ontwikkelde Swift-cores. Dit alles resulteert in een dikke verdubbeling van de prestaties t.o.v. de A5X.

Omdat Apple de A5X alleen voor de iPad 3 gebruikte en de A6X eveneens in de ultra populaire iPhone 5 wordt gebruikt is de A6X veel goedkoper om te maken voor Apple. Bijkomend voordeel is ook nog het gereduceerde energieverbruik.

Tenslotte had Apple gelijk weer een reden om de lightning connector sneller voet aan de grond te geven. Dat betekent weer extra kabelverkoop….

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.