iPad bedient straatlantaarns Londen

De Westminster City Council heeft besloten in de komende vier jaar zo’n 14.000 straatlantaarns te vervangen door lantaarns die worden aangestuurd door een iPad, zo schrijft de krant West London Today. Het is de eerste keer dat zo’n systeem voor straatverlichting wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk.

Door de straatlantaarns te bedienen met een iPad wordt zowel op de onderhoudskosten als op de energiekosten bespaard. De investering in de nieuwe straatverlichting gaat 3,25 miljoen pond kosten en deze wordt volgens de gemeenteraad van Westminster in zeven jaar terugverdiend. Ook gaat de energierekening vanaf 2015 met een half miljoen pond per jaar omlaag.

De onderhoudstechnici kunnen de iPad bedienen via een speciale app en wanneer een lamp defect is komt er een melding binnen via de iPad. Ook waarschuwt de app wanneer een lantaarn bijna defect is. De technici kunnen met deze app tevens de lichtintensiteit van de straatverlichting aanpassen.

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.