Recentelijk een iPad 3 gekocht? Snel terugbrengen!

Gisteren kondigde Apple vrij onverwacht een vierde generatie van de iPad aan. De derde, huidige generatie iPad was nog maar sinds maart van dit jaar op de markt en de “lifecycle” van dit product is met zes maanden dan ook wel erg kort.

Overal klagen kopers van de iPad 3 dat ze zich “beetgenomen” voelen door Apple. Wij kunnen dit goed begrijpen want hoe kun je na 6 maanden al een nieuw product op de markt brengen. Dan ga je toch snel denken dat het vorige product niet helemaal goed was.

We kunnen dan ook wel zeggen dat in maart van dit jaar de A6X processor gewoonweg nog niet klaar was, hetzelfde geldt voor de Lightning connector.

We lieten je al eerder weten hoe wij denken over de strategie wijziging van Apple m.b.t. het uitbrengen van een nieuwe iPad in het laatste kwartaal van het jaar. Maar als consument heb jij er natuurlijk niets mee te maken. Wij hebben het gevoel dat Apple ook klanten heeft gedupeerd door op deze manier met ze om te gaan.

Gelukkig heb je als particuliere koper (een zakelijke koper heeft slechts beperkte rechten) nog wel iets te vertellen. Als je je iPad op internet hebt gekocht kun je zonder problemen binnen 7 werkdagen de koop ontbinden. Als je het product hebt gekocht bij een website die is aangesloten bij het Thuiswinkel Keurmerk mag je zelfs de iPad binnen 14 dagen nog terugsturen.

In fysieke winkels geldt echter geen recht van retour. Als je het product al terug mag brengen dan is dat de coulance van het bedrijf. Koop = Koop is dan ook de stelregel.

In Amerika zijn er berichten dat je de iPad binnen 30 dagen kunt terugbrengen als je de iPad via Apple zelf (online of offline) hebt gekocht. Dit geldt dus NIET bij een Apple Premium Reseller. Alleen bij de Apple winkel in Amsterdam.

Heb je onlangs een iPad 3 gekocht? Laat het ons hieronder weten.

Te vinden in: iPad, Nieuws
Tags:
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.