‘Samsung stopt met produceren iPad schermen’

Samsung Displays gaat de productie van iPad en iPhone schermen verder afbouwen. Dit gerucht komt van een medewerker van Samsung die verder anoniem wil blijven

De medewerker geeft aan dat Apple dermate lage prijzen eist van Samsung dat ze hebben besloten de leveringen langzaam af te bouwen. Voor de iPad Mini, die naar verwachting morgen aangekondigd wordt, zal Samsung ook geen schermen maken. De eerste helft van het jaar maakte Samsung nog ruin 15 miljoen schermen voor Apple. Naar alle verwachting zal Samsung in het laatste kwartaal nog maar een kleine 2 miljoen stuks leveren.

Het verlies van Apple als klant van Samsung hing natuurlijk al een beetje in de lucht in verband met alle rechtszaken die beide elektronicaconcerns tegen elkaar voeren. Apple heeft naar verluid met het Taiwanese TSMC overeenstemming bereikt over het produceren van chips. Ook daarmee passeert Apple Samsung, die altijd de vaste fabrikant voor Apple’s chips was. Samsung zal de vrijgekomen productie capaciteit gebruiken om schermen voor Amazon en Google te maken.

Wij verwachten dat de productie van de schermen door LG en Sharp wordt overgenomen.

Te vinden in: iPad, Nieuws, Rumor
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.