Apple bereidt zich voor op de laatste slag tegen de Androids [gastartikel]

Eigenlijk is de wereld heel simpel. Apple komt met een revolutionair product, andere producenten kopiëren het en bieden het voor de helft van de prijs aan. Prijsbewuste consumenten gaan massaal voor de goedkope variant, terwijl Apple overblijft met de trouwe Apple-aanhangers die gewoon het origineel willen hebben. Apple staat garant voor een uniek design, perfect gebruikersgemak en allerlei snufjes die je eigenlijk niet nodig hebt maar toch zo leuk dat je de Apple-religie omarmt. Dit geldt voor de laptop, maar nog veel meer voor de tablets. Want we hebben het nog niet eens over de Apple App Store gehad. Op dat vlak blijft de concurrentie hopeloos achterop lopen.

Natuurlijk heeft de concurrentie niet stil gezeten. Apple heeft daar behoorlijk last van en flink wat marktaandeel moeten inleveren. Om te beginnen met tablets vergelijken zijn er de tablets die draaien op Android. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat er veel meer keuze is. Waar de iPad alleen varieert in intern geheugen en 3G connectiviteit, zijn er Android tablets verkrijgbaar met snellere processoren, betere camera’s of lagere prijzen. Daarentegen is de batterijduur vrijwel altijd een stuk lager en is het aantal verkrijgbare apps slechts een fractie van die voor de iPad. Windows tablets hebben de consument niet veel te bieden. Maar voor het bedrijfsleven is het vele malen superieur, puur omdat het volledig te integreren is met de windows-programma’s waar de meeste bedrijven mee werken.

Windows zal, zeker met de nieuwe Windows 8 tablets, voor professioneel gebruik altijd een geduchte concurrent van Apple blijven. Maar de meeste iPads worden voor recreatief gebruik gekocht. En daar zal Apple blijven heersen. Binnenkort komt de nieuwe iPad mini op de markt. De verwachting is dat dit de genadeslag zal zijn voor Android. Met dezelfde functionaliteit als de gewone iPad, tegen een prijs die vergelijkbaar zal zijn met die van de nu zo populaire Nexus, wat denk je zelf, welke kies je dan? Apple zal de tabletmarkt weer volledig domineren en de vraag is of de concurrentie daar een antwoord op zal hebben.

Te vinden in: Alternatieven, iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.