Piloten American Airlines gebruiken iPad tijdens vlucht

De piloten van American Airlines gaan vanaf deze maand als enige ter wereld gedurende de gehele vlucht de iPad als electronic flight bag (EFB), een scherm met digitale vlieginformatie, gebruiken. De FAA (Federal Aviation Administration) heeft hiervoor toestemming verleend. Hiermee kan de Amerikaanse vliegmaatschappij jaarlijks veel brandstofkosten besparen.

De iPad is op dit moment het enige elektronische apparaat dat door de FAA is goedgekeurd als een EFB. Het Amerikaanse bedrijf Jeppesen, onderdeel van Boeing, heeft hiervoor een speciale app ontwikkeld die handig in gebruik is.

De EFB heeft veel voordelen voor vliegmaatschappijen. Voor de piloten werkt het prettiger en efficiënter dan de papieren versie van allerlei handboeken en navigatiekaarten. En belangrijker misschien nog is dat de piloten veel minder gewicht hoeven mee te slepen en er dus behoorlijk wordt bespaard op de brandstofkosten. American Airlines verwacht door het gebruik van de iPad jaarlijks maar liefst $ 1,2 miljoen te kunnen besparen.

In eerste instantie zijn het alleen de piloten van Boeing 777’s die de iPads gedurende de gehele vlucht zullen gebruiken. Eind dit jaar hoopt American Airlines toestemming te krijgen van de FAA voor de gehele vloot.

 

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.