‘Apple denkt na over makeover van nieuwste iPad’

De iPad 3 krijgt misschien binnenkort al een flinke makeover. Geruchten doen de ronde dat Apple toch de dikte van de laatst uitgebrachte iPad wil verminderen en verder zou de tablet lichter moeten worden. Als deze geruchten waar zijn zou dit hoogstwaarschijnlijk geen iPad 4 launch in 2013 betekenen.

Volgens CNET wil Apple zich focussen op mogelijkheden om de gevolgen van het retinascherm in de iPad 3 te verkleinen. Toen Apple met het mooie retinascherm op de proppen kwam, betekende dit weliswaar een prachtig beeld en een masterlijke resolutie van 2048 x 1536 pixels, maar daar tegenover staat ook dat je batterij veel eerder op is en dus kwam Apple met een nieuwe, krachtigere batterij, die veel dikker is. Dus ook een dikkere tablet. Apple staat bekend om zijn ‘sleeke’ ultraplatte designs dus we kunnen begrijpen dat er daar voor de elektronicagigant nog een uitdaging ligt.  

CNET meldt dat Apple de handen ineen heeft geslagen met verschillende LCD scherm producenten om de iPad een oppepper te geven met een finetuning van het beeldscherm en een langere batterijduur. Idealiter wordt de nieuwe iPad dan duurzamer in gebruik omdat het energieverbruik wordt gereduceerd, maar ook wordt de tablet lichter.

Zo’n grote ingreep plegen in een bestaand model zou wel een ongewone stap zijn voor Apple, constateert CNET. Doorgaans laat het bedrijf minstens een jaar verstrijken voordat het met een opvolger van een bestaand product komt.

Volgens analisten zou de productie al begin oktober gerealiseerd kunnen zijn, maar we hebben nog niet een indicatie gelezen of gehoord dat de geruchten die CNET aandraagt ook echt waar zijn helaas.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.