‘Apple maakt witte auto populair’

Wit is het nieuwe zwart, althans als het gaat om de voorkeur voor de kleur auto onder Amerikaanse automobilisten. Volgens verschillende recente studies is de witte auto tegenwoordig de populairste kleur auto in de Verenigde Staten ten koste van de zilverkleurige en zwarte auto. Ook in ons land is de witte auto tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

BMW-designer Sandy McGill heeft hier wel een verklaring voor. In een interview met Motoramic.com stelt de Amerikaan McGill dat de populariteit van de witte auto te danken is aan Apple. Sinds de introductie van de witte iPhone en iPad kijken mensen anders naar producten met een witte kleur, die tot dan toe voornamelijk werden geassocieerd met witgoed. Dit is volgens McGill van directe invloed geweest op de keuzes die automobilisten maken ten aanzien van de kleur van hun nieuwe auto.

McGill: “Prior to Apple, white was associated with things like refrigerators or the tiles in your bathroom. Apple made white valuable.”

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws, Opzienbarend
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.