‘Apple wil directe verkoop in Rusland’

Alhoewel Rusland tot de vier grootste afzetmarkten van Apple behoort, verkoopt Apple in dit land haar producten niet rechtstreeks aan de Russische klanten. Het zijn de distributeurs en websites als eBay die de producten van Apple op de markt brengen in Rusland. Een Apple Store bestaat ook nog niet in Rusland. 

Apple heeft nu het bedrijf Apple Rus opgezet en is via dit lokale bedrijf van plan om volgend jaar te beginnen met de directe onlineverkoop in Rusland. Hierdoor kunnen de producten van Apple waaronder de (nieuwe) iPad, iPhone en iMac eerder geleverd worden aan de Russische klant.

Wanneer de eerste Apple Store in Moskou geopend wordt, is nog onduidelijk. In het voorjaar van 2011 hebben topmanagers van Apple in Moskou al gezocht naar geschikte locaties voor de Apple Store, maar ze hebben toen niets gevonden. Het gaat dus waarschijnlijk nog enige tijd duren voordat de Russische klanten in eigen land een Apple Store kunnen binnenstappen.

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.