Pas op voor Gratis iPad op Twitter en Facebook

Gebruikers van Facebook en Twitter klagen over gekraakte accounts die vervolgens gebruikt worden om spamberichten te versturen aan vrienden waarin een gratis iPad wordt aangeboden. Twitter waarschuwt gebruikers niet in te gaan op het aanbod.

Twitter heeft gisteren bevestigd dat diverse accounts van gebruikers door kwaadwillenden zijn misbruikt. Het microblognetwerk is bezig de wachtwoorden van getroffen gebruikers te resetten. ”Als je een bericht ontvangt met de belofte dat je een nieuwe iPad krijgt, is er niet alleen geen iPad, ook is het account van een vriend gekraakt”, laat Twitter weten.

Ook Facebook geeft toe dat gebruikers getroffen zijn door de oplichtingsmail. Al gaat het volgens het bedrijf slechts om een klein gedeelte van haar leden. Desondanks neemt de sociale netwerksite de dreiging zeer serieus.

Het is nog niet bekend hoe de online oplichters zichzelf toegang verschaffen tot de Twitter en Facebook accounts. Zodra een account is gekraakt worden er directe boodschappen gestuurd naar contacten. Deze berichten bevatten een link naar better-gifts.net. Deze site vraagt om peroonlijke informatie en stuurt de gebruiker vervolgens door naar aanbiedingen van legitieme bedrijven als Netflix en Columbia House DVD.

Online marketingprogramma’s betalen geld voor internetverkeer vanaf websites. Hackers weten dat ook. Door accounts te hacken en op die manier mensen naar hun sites te lokken en vandaar naar legitieme sites, verdienen ze geld.

Bron: Mashable /Telegraaf 

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.