De iPad als audiospeler [advertorial]

Voor de iPad waren er natuurlijk al verschillende tablet-pcs te krijgen maar de introductie van de iPad zorgde voor een revolutie in deze markt. Inmiddels maken maar liefst 2,8 miljoen Nederlanders gebruik van een tablet, het merendeel hiervan gebruikt een iPad. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde resultaten van het onderzoek dat Intomart GfK uitvoerde. Doordat steeds meer mensen gebruik maken van de iPad neemt deze ook steeds meer functies over van verschillende apparaten in huis, bijvoorbeeld die van audiospeler.

Hiervoor is de iPad erg geschikt vooral wanneer je het apparaat gebruikt in combinatie met streaming audio. Door middel van streaming audio zorg je ervoor dat de muziek zonder kabel vanaf je iPad naar je 5.1 home cinema receiver of smart speaker gestuurd wordt.

Zeker in combinatie met Spotify is de iPad het ideale apparaat om je muziek mee te streamen. Vooral omdat je met Spotify niet meer al je muziek op de iPad zelf hoeft op te slaan waardoor je meer ruimte overhoudt voor je foto’s en video’s.

Streaming audio biedt nog een voordeel, doordat je geen gebruik maakt van de audiojack / koptelefoon aansluiting van de iPad blijft de kwaliteit van muziek gewaarborgd. Deze aansluiting is namelijk niet het sterkste punt van de iPad. Doordat  je de audio direct digitaal naar je speakers stuurt sla je deze aansluiting over en blijft het geluid optimaal.

Ook de speakers van de iPad zijn verre van ideaal voor het luisteren van muziek. Het toch wel blikken geluid van de kleine speakertjes zorgt ervoor dat je niet optimaal kunt genieten van het geluid op je iPad. Als je dit afzet tegen het beeld van bijvoorbeeld de iPad 3, die een resolutie van 2048 bij 1536 pixels weergeeft, dan is het geluid erg karig. Gelukkig zijn ze bij Dolby Digital, bekend van hun home theater systeem geluidstandaard, bezig met de ontwikkeling van een speciale standaard voor tablets. Tot die tijd kun je dus het beste je audio streamen om zo optimaal gebruik te maken van je iPad als audiospeler.

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.