Apple domineert tabletmarkt met aandeel van 70%

Uit een onderzoek van IHS iSuppli inzake het aantal verscheepte tablets wereldwijd, blijkt dat Apple met de iPad in het tweede kwartaal van dit jaar goed is voor een marktaandeel van bijna 70%. Dit komt neer op 17 miljoen verscheepte iPad 2’s en nieuwe iPads.

Hiermee is Apple met grote voorsprong marktleider op het gebied van tablets. Concurrent Samsung heeft een aandeel van 9,2% en heeft in het tweede kwartaal van 2012 zo’n 2,3 miljoen Galaxy Tabs verscheept. Amazon heeft met de Kindle Fire een marktaandeel van 4,2%, hetgeen neerkomt op 1 miljoen stuks.

Het onderzoeksbureau baseert haar gegevens weliswaar op het aantal verscheepte tablets, maar het is aannemelijk dat Apple de meeste zo niet alle verscheepte iPads daadwerkelijk verkoopt. 

IHS iSuppli verwacht dat Apple met de lancering van de 7-inch iPad in september de tabletmarkt op de lange termijn blijft domineren.

 

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.